Resultaten Europees Kampioenschap 2017

Geplaatst 20 nov. 2017 08:25 door PR Padelbond
Hieronder enkele updates van afgelopen week tijdens het officiële EK in Portugal.
Het nationale damesteam is geëindigd op de 6e plek, de heren op de 10e plek. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

18-11-2017
De laatste speeldag van het Europees Kampioenschap padel in Portugal. Het herenteam speelde om de 9e plek tegen Finland.

In een spannend duel werd met 1-2 verloren. De mannen eindigen op een 10e plek.
De dames zijn als 6e geëindigd. Er werd nipt verloren van Zweden in de strijd om de 5e plek.

Het EK heeft meer opgeleverd naast het wedstrijdelement en de sportieve eer. Internationale contacten, ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen was ook belangrijk, alsook de promotie van padel. Een prachtig evenement met meer dan 200 sporters en coaches, waar overal in Europa aandacht aan werd gegeven.

Ondanks dat er geen prijzengeld te verdienen was, heeft ook Spanje haar beste spelers uitgezonden om de titel Europees kampioen 2017 te worden. Zij hebben zich als ware professionals laten zien, waar integriteit en fair play hoog in het vaandel stond.
De Nederlanders nemen alle bagage mee terug naar Nederland. Met dank aan sponsoren Dunlop Sports en RaKo-Printing.

https://sites.google.com/site/padelbond/home/_draft_post-1/teamfoto%20officieel.jpg
https://sites.google.com/site/padelbond/home/_draft_post-1/stadion%20EK%202017.jpg

15-11-2017
Het nationale damesteam heeft de tweede ronde bereikt. Tegen titelverdediger Portugal ging het team met 0-3 onderuit op centre court, maar wonnen overtuigende van Groot-Brittannië: 3-0 winst.
De heren redden het niet tegen Frankrijk. 1-2 verlies, waarbij de tweede beslissende pot nipt in de derde set verloren ging.

De wedstrijd tegen de Duitsers was dus de beslissende team-wedstrijd om te spelen om plek 1-8. Helaas trok het team aan het kortste eind. Nadat de eerste wedstrijd met 6-7 verloren ging in de derde set en de tweede wedstrijd in de derde set gewonnen werd, kwam de beslissing in de derde wedstrijd.

Helaas bleek Duitsland te sterk. Ook deze wedstrijd is beslist in derde set. Het herenteam speelt nu om plek 9-15.
De dames om plek 1-6. Beide teams komen morgen weer in actie.

14-11-2017
Gisteravond vond de openingsceremonie plaats op het centre court.Het toernooi wordt georganiseerd door de internationale padel federatie (FIP).

De NPB dankt de mensen die het mede mogelijk hebben gemaakt dat er twee nationale teams Nederland vertegenwoordigen op dit officiële Europees kampioenschap.

Daarnaast danken we Dunlop Sport en RaKo-Printing voor het leveren en bedrukken van de teamkleding.

https://sites.google.com/site/padelbond/home/_draft_post-1/openingsceremonie%20EK%202017.jpg

13-11-2017
Vandaag start het Open EK voor koppels. Nederland heeft 4 heren 4 dames koppels vertegenwoordigd. Alle Oranje spelers komen vandaag in actie.

Morgen beginnen de wedstrijden in teamverband. De dames spelen hun openingsduel tegen titelverdediger Portugal op Centre Court.
De heren spelen een zware ontmoeting tegen Frankrijk. Toevallig ook titelverdediger van het EK 2015, in Nederland.

Het open EK schema is hier te vinden:
https://www.setteo.com/…/european…/78221/group-women-s-open/https://www.setteo.com/…/european…/78221/group-women-s-open/
En de heren:
https://www.setteo.com/…/european-c…/78218/group-men-s-open/https://www.setteo.com/…/european-c…/78218/group-men-s-open/
Comments