Persbericht: start competitie

Geplaatst 9 sep. 2016 02:10 door PR Padelbond   [ 9 sep. 2016 02:13 bijgewerkt ]

Persbericht: start competitie.

Met gepaste trots presenteert de Nederlandse Padelbond (NPB) in samenwerking met de KNLTB de allereerste padel competitie in Nederland. Maar liefst >60 teams zullen aan de start verschijnen.

De behoefte aan een padel competitie is er reeds een langere tijd. Daar is deels aan tegemoet gekomen door in 2014 met het NPB toernooien circuit te starten. De afstand tussen de acht clubs in 2014 was nog te groot, waardoor het reizen meer tijd in beslag zou nemen dan de padel tijd.

Nu, anno 2016, met >25 padel clubs, is de dichtheid enorm toegenomen. We zijn de KNLTB dankbaar dat zij ons geholpen heeft om de competitie vorm te geven. Dankzij deze professionals is er een schema opgezet en de competitie ingedeeld. We waarderen het enorm dat de tennisbond onze sport promoot en ondersteunt.

Ook met >60 teams van verschillende clubs blijft de afstand een uitdaging. Er zijn nog steeds teams die meer dan een uur moeten reizen naar de club van de tegenstander. Daarnaast kunnen er niveau verschillen ontstaan. Er is geprobeerd in drie categorieën in te delen, beginners, gevorderden en wedstrijdspelers, net zoals bij het NPB toernooien circuit. Men kon zich inschrijven voor de HD, DD en GD. Uiteindelijk is besloten om heren en dames te mengen en zijn de teams vrij om de opstelling te bepalen, waardoor er zoveel mogelijk op eigen niveau wordt gespeeld.

De KNLTB opent morgen, zaterdag 10 september, om 10:00u de competitie in Alphen aan den Rijn. Er is zelfs een topspeler uit Spanje gehaald, dhr. Uri Botello Cohen, nummer 29 van de wereld. Om 11:00u zal de competitie aldaar van start gaan. De eerste competitie van Nederland is een pilot en wordt volgend jaar verder vorm gegeven.

Natuurlijk kan een competitie niet van start gaan zonder spelers. We danken alle spelers voor hun inzet en wensen ze veel succes bij de eerste padel competitie van Nederland.

Voor meer informatie zie: http://www.padelbond.nl/spelen/competitie 

Over de Nederlandse Padelbond
De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft ten doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden; medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen; als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met nationale organisaties in andere landen; spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen; bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen; padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren. www.padelbond.nl

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Comments