Persbericht Nederlandse Padelbond 11-12-15

Geplaatst 11 dec. 2015 07:50 door PR Padelbond   [ 11 dec. 2015 08:04 bijgewerkt ]

Europese Kampioenschappen Padel in Nederland een groot succes

   Utrecht, december 2015. Van 2-6 december 2015 heeft de Nederlandse Padelbond (NPB) in samenwerking met de Internationale Padel Federatie (FIP), het negende officiële EK padel georganiseerd, voor de eerste keer in Nederland, bij locatie La Playa Rijswijk. Honderdzeventien padelspelers van negen verschillende Europese landen streden om de Europese titel.

 

Goede resultaten van de Nederlanders

Frankrijk is Europees Kampioen geworden. In de finale werd Zweden met 2-1 verslagen. Bij de dames versloeg Portugal Frankrijk in de finale met 2-1. De Nederlandse heren zijn niet onverdienstelijk 6e geworden en de dames zijn geëindigd op een keurige 4e plek, waarmee de dames het beste ‘rookie’ team bleken.

Het doel van dit evenement was veel meer dan alleen het competitieve element. Bekendheid genereren rondom padel en de sport promoten was het belangrijkste speerpunt voor de NPB. Dankzij het EK hebben de NPB en FIP dit doel bereikt, naar schatting hebben meer dan twee miljoen mensen het woord ‘padel’ voor het eerst gehoord. Verschillende media hebben dit EK gemeld in haar nieuws. Dit is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van padel in Nederland.


Samenwerking met andere sportbonden in Nederland

De Nederlandse Padelbond dankt vele organisaties, waaronder de KNLTB, voor haar interesse in een mogelijke bijdrage om de sport verder te ontwikkelen. De NPB bekijkt continue de beste route en mogelijke samenwerkingen om padel op de juiste wijze te positioneren en haar doelen te bereiken. De NPB maakt deel uit van de Internationale Padel Federatie, waar 27 padelbonden zijn bij aangesloten.

Het doel is in ieder geval om de sport padel te positioneren en promoten als onafhankelijke racketsport, met haar eigen identiteit, regels en cultuur. Padel is een prachtige kans voor elke sportvereniging, fitnesscentrum of commerciële club om het sportaanbod te moderniseren of vergroten.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond.  De NPB heeft ten doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden; medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen; als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met nationale organisaties in andere landen; spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen; bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen; padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren.


Ċ
PR Padelbond,
11 dec. 2015 07:50
Comments