Persbericht: aankondiging NPB padelcompetitie

Geplaatst 21 jan. 2017 08:57 door PR Padelbond

PERSBERICHT

 

Start officiële NPB padelcompetitie voorjaar 2017

 

Met gepaste trots presenteert de Nederlandse Padelbond (NPB) het vervolg op de padelcompetitie in Nederland.

In Nederland spelen nu zo’n 10.000 mensen padel. En dan is het natuurlijk leuk om andere padel’ers te ontmoeten en je met hen te meten. Er is al vanaf 2014 een NPB-toernooiencircuit. En na een geslaagde pilot in het najaar van 2016 is daar nu de officiële NPB padelcompetitie bijgekomen. Er zullen verspreid over heel Nederland waarschijnlijk zo’n 20 padelclubs deelnemen aan de competitie.

Tijdens de competitie verkrijg je punten voor de officiële Nederlandse ranking, die staat vermeld op www.padelbond.nl. Tijdens de pilot in 2016 werd samengewerkt met de Nederlandse Tennisbond (KNLTB). De NPB continueert het ontwikkelen en uitbreiden van deze sport, met haar eigen identiteit, cultuur en tactiek. Gezien de operationele meningsverschillen met de KNLTB in het achterhoofd, heeft de NPB tijdens de Algemene Leden Vergadering van 14 januari j.l. samen met haar leden besloten om zelf de officiële NPB padelcompetitie te organiseren. De NPB dankt de tennisbond voor de samenwerking tijdens de pilot competitie 2016.   

De data en het wedstrijdbulletin van de officiële NPB padel competitie zullen begin volgende week verschijnen op www.padelbond.nl. Ook is dan de inschrijving voor de competitie geopend via www.setteo.com.

Opleidingen en  NPB-toernooiencircuit              

Er staan voor 2017 ook  nieuwe opleidingsdata en de eerste NPB-toernooien online. Er zullen ongetwijfeld meer toernooien volgen.

Voor meer informatie zie: http://www.padelbond.nl/spelen/competitie 

Over de Nederlandse Padelbond
De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden; medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen; als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met nationale organisaties in andere landen; spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen; bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen; padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren. www.padelbond.nl


 


Comments