De Nederlandse Padelbond (NPB) heeft een nationaal padelteam samengesteld dat ons land zal vertegenwoordigen op internationale toernooien. Het team bestaat uit jonge en enthousiaste talenten die als ambassadeurs van de padelsport in Nederland zullen optreden.

Voorzitter van de NPB en bondscoach, Norberto Nesi, stelde het padelteam als volgt samen:
Adam Belkhadir

Club: TEZ Enschede
Twee jaar geleden begon Adam Belkhadir met padel, zonder grote ervaring met andere racketsporten. Adam wist zich razendsnel te ontwikkelen tot padeltalent met sterke defensieve kwaliteiten. In 2011 won hij met Vincent Eleveld het Open Padeltoernooi, georganiseerd door zijn thuisclub TEZ te Enschede.

Bart Mees
Club: TPC Maaspoort
Bart Mees is van huis uit tennisser en tenniscoach. Binnen het padel is hij uitgegroeid tot een van de toppadelspelers van de van de Bossche club TPC Maaspoort en aanjager van padel in Den Bosch. Zijn kenmerken: snel en fit, een speler met lef.

Bram Meijer
Club: TEZ Enschede
Als jonge getalenteerde tennisser kwam Bram Meijer in aanraking met padel. Inmiddels is deze allrounder een van de meest fanatieke padelspelers in Nederland.

Coen Beltman
Club: Tennis School Twente
In 2010 was Coen Beltman de eerste tennisspeler en -coach die de overstap maakte naar padel. Al snel zag Coen het grote verschil tussen beide sporten en de voordelen die padel als sport met zich meebrengt. Met zijn strategische spel gooit hij hoge ogen.

Erwin Hilgerdenaar
Club: TPC Maaspoort
Erwin Hilgerdenaar begon ook met tennis, zowel als speler en coach. Inmiddels ligt zijn passie bij padel. Erwin is een offensieve speler met een buitengewoon goede volley.

Vincent Eleveld
Club: TEZ Enschede
Naast getalenteerd padelspeler, is Vincent Eleveld ook een begenadigd tennisspeler en -coach. Als padelspeler ligt de kracht van Vincent in zijn offensieve spel. In 2010 en 2011 won hij het TEZ Open Padeltoernooi in Enschede.

De NBP heeft als doelen onder andere padel in Nederland te ontwikkelen en Nederlands padeltalent te ondersteunen. Het samenstellen van een nationaal team en deelname aan internationale toernooien faciliteren, zijn belangrijke middelen om deze doelen te bereiken. Het eerste internationale toernooi staat al op het programma. Van 27 tot en met 29 januari zal Nederland het in Estepona (Spanje) opnemen tegen Duitsland, Portugal, Engeland en de Spaanse stedenteams van Estepona en Melilla.