Afgelopen weekend vond in Estepona, Spanje het langverwachte International Padel Tournament plaats. Een bijzondere gebeurtenis voor padel in Nederland: voor het eerst in de geschiedenis nam een officiële Nederlandse afvaardiging deel aan een internationale competitie. De Nederlandse padeltalenten waren tijdens de poulefase ingedeeld bij de teams van Portugal, de stad Estepona en het tweede team van het Verenigd Koninkrijk.

Nederland begon sterk aan de eerste wedstrijd, gespeeld op vrijdagavond tegen het Verenigd Koninkrijk. Coen Beltman en Bram Meijer haalden in straight sets de overwinning binnen, waarna Bart Mees en Erwin Hilgerdenaar met tweemaal 6-4 aan het kortste eind trokken. Adam Belkhadir en Vincent Eleveld gingen in de beslissende partij gelijk op met hun tegenstanders, maar de derde en beslissende set ging helaas op het nippertje met 7-5 verloren.

In de wedstrijden op zaterdag werd de jonge Nederlandse ploeg op twee nederlagen getrakteerd door de sterke en ervaren ploegen van Portugal en Estepona. Door deze resultaten mocht Nederland op zaterdagavond aantreden in de kruisfinale voor de plaatsen 7 en 8, waarin niemand minder dan Duitsland de tegenstander was. Coen en Bram wisten wederom hun partij te winnen, maar de oosterburen waren in de twee andere wedstrijden de bovenliggende partij. Zo werd de eerste padelontmoeting tussen Nederland en Duitsland met 2-1 verloren, waardoor het Nederlands team op een achtste en laatste plaats eindigde. Uiteindelijk bleek het team van de Spaanse stad Melilla de sterkste van het toernooi. 

Ondanks de laatste plaats kijkt bondscoach en voorzitter van de Nederlands Padelbond, Norberto Nesi, terug op een zeer geslaagd toernooi: "de jongens hebben een prachtig weekend gehad waarin ze zowel binnen als buiten de padelbaan een schat aan ervaring hebben opgedaan. Tijdens de wedstrijden tegen dit kaliber tegenstanders leer je in 5 minuten meer van het spel dan je normaliter in een maand trainen doet. We blijven hard werken om padel in Nederland groot te maken, en te zorgen dat het Nederlands team volgend jaar hogere ogen gooit".

Uitslagen wedstrijden
Nederland-UK II
Coen & Bram winnen 6-2 7-5
Erwin & Bart verliezen 4-6 4-6
Adam & Vincent verliezen 3-6 6-3 5-7
Nederland-Portugal
Coen & Bram verliezen 0-6 1-6
Erwin & Bart verliezen 0-6 0-6
Adam & Vincent verliezen 3-6 2-6
Nederland-Estepona
Coen & Bram verliezen 4-6 2-6
Erwin & Bart verliezen 1-6 1-6
Adam & Vincent verliezen 4-6 2-6
Nederland-Duitsland
Coen & Bram winnen 6-3 6-1
Erwin & Bart verliezen 0-6 4-6
Adam & Vincent verliezen 3-6 2-6

Uitslag toernooi
Mannen
1. Melilla
2. Estepona
3. Portugal
4. Verenigd Koninkrijk I
5. Zweden
6. Verenigd Koninkrijk II
7. Duitsland
8. Nederland
Vrouwen
1. Estepona
2. Portugal
3. Verenigd Koninkrijk
4. Melilla