1e Internationale veteranen kampioenschappen 2017

Geplaatst 1 jun. 2017 08:18 door PR Padelbond   [ 19 jun. 2017 07:03 bijgewerkt ]
1e Internationale veteranen kampioenschappen 2017

De NPB presenteert van 2-5 juni 2017 de eerste internationale veteranen kampioenschappen padel. Nederland speelt in 3 categorieën mee, te weten 45+, 50+ en 55+.

De officiële titel luidt:
'First Friendly International Veterans National Teams Championships 2017'

Deelnemende landen zijn naast Nederland: Finland, België, Duitsland en Engeland. De NPB organiseert samen met de Belgische padel federatie het evenement en er wordt gespeeld op 8 buitenbanen van Padel4U2 in Gent, België.

In 2016 zijn er selectie wedstrijden geweest voor de verschillende veteranen teams en afgelopen maanden is er volop getraind onder begeleiding de bondscoach.

Het toernooi wordt gesteund door de internationale padel federatie (FIP), klik hier voor de succes wensen van de FIP. Ook padelcentrum deelde reeds nieuws over dit evenement.

Het doel is niet alleen het strijden om de titel, maar met name de promotie voor padel. Plezier, team spirit en nieuwe internationale vriendschappen staan voorop. Een prachtig evenement voor alle veteranen om deze unieke racketsport met eigen identiteit, cultuur en spelregels te promoten.

De NPB wenst alle teams plezier en succes toe.

update 04-06-17
NPB succes in Gent.
Dat de Nederlandse veteranenteams het tot nu toe uitstekend doen is mooi maar het echte succesverhaal is dat de NPB onder leiding van Pjotr van Dalfsen dit EK voor veteranen uit de grond heeft gestampt. Het eerste jaar nog op friendly basis maar aan het niveau van zeker de 45+ teams te zien, zal dit volgend jaar uitgroeien tot het serieuze veteranen EK van de FIP. Nu zijn Finland, Engeland, België, Duitsland en Nederland aanwezig.

Het 45+ team tekende twee soevereine 3-0 overwinningen op en ligt op koers voor de finale. Ook de 50+ en 55+ teams plaatsten zich voor de halve finales, waarbij Jack Engelaar opviel die de nul wist vast te houden (nog geen game verloren). "Helaas stellen die andere landen hun paren van zwak naar sterk op en wij andersom" legt de Bennekomse trainer uit, waardoor niet iedere partij even interessant is. De meeste tegenstand wordt verwacht van de Belgische teams. Zondag aan het einde van de middag worden de finales gespeeld.

Met fantastisch padel weer, een top locatie en 80 Europese padel fanaten, kijkt Van Dalfsen, uiteraard met een pintje in zijn hand, tevreden terug op de eerste dag.

update 05-06-17
NPB succes in Gent II
Het Nederlands veteranenteam in de categorie 45+ heeft soeverein de (vriendschappelijk) Europese titel veroverd. Zoals verwacht ging de finale tegen het sterke Belgische team. Zonder setverlies wisten Ronald Beduel, Mark Ganzeboom, Ivo 'de Tovenaar' van Dijk, Peter van den Bos, Pjotr van Dalfsen, Michel 'No-look' Gorsse en René de Gruiter het toernooi af te sluiten.

Ook de finale in de categorie 50+ ging tussen België en Nederland. Jack Engelaar en Paul Beduel werden eindelijk eens stevig aan de tand gevoeld, maar wisten een dreigende nederlaag nog net af te wenden door de super tiebreak binnen te slepen. Saillant detail: één van hun tegenstanders speelde in 1994 al op het WK in Argentinië. De andere Nederlandse paren hadden geen antwoord op de voortdurende druk van hun Belgische tegenstanders waardoor ook voor België het volkslied klonk.

Het Nederlandse 55+ team onder leiding van Wouter Pels verloor de strijd om de derde plaats na een spannende strijd van Finland.

https://sites.google.com/site/padelbond/home/_draft_post-6/IMG_4077.JPGComments