Vandaag zijn zeven leden van het Nederlandse padelteam met bondscoach Norberto Nesi naar Spanje vertrokken om Nederland te vertegenwoordigen op het Internationaal padeltoernooi te Estepona. Daar zullen ze het moeten opnemen tegen Ierland, twee teams uit Engeland, Duitsland, Estepona (Spanje) en Malaga (Spanje).


Het toernooi is een open internationaal toernooi georganiseerd door Padel N Sports. German Schäfer van Padel N Sports legt uit: “Het toernooi bestaat uit een voorronde waar één poule van vier teams en één poule van drie teams het tegen elkaar opnemen. Nederland speelt twee wedstrijden. Elke wedstrijd bestaat net als bij de Davis Cup uit drie partijen padel. De beste twee teams van elke groep gaan naar de halve finale en de winnaars daarvan naar de finale”. Hij denkt dat het lokale team van de stad Estepona gaat winnen omdat het vorig jaar de finale heeft verloren van Melilla, dat deze keer niet meedoet. Hij moet echter toegeven dat Malaga ook erg sterk is.

Onze jongens zullen het dus zwaar krijgen dit toernooi. Het doel van dit toernooi is echter vooral om ervaring op te doen en te kijken waar Nederland staat op padelgebied.

Kijk voor nieuws ook op PadelCentrum en GrandSlamToernooi.

Het Nederlands Team:

Nederlands Padelteam 2013
 

boven vlnr: Greg Cheng (selectielid, niet in Estepona), Peter Bruijsten, Marcel Bogaart, Joost Snellink, Bart Mees, bondscoach Norberto Nesi
onder vlnr: Erwin Hilgerdenaar, Joost Raamsdonk (selectielid, niet in Estepona), Berend Boers, Coen Beltman