Persbericht Setteo

Setteo.com, het sociale platform voor racketsporten, is reeds enkele jaren partner van de Nederlandse Padelbond. Wat zijn de ontwikkelingen?

Nieuwe ambassadeur

Sterspeler Agustin Tapia van de World Padel Tour 2018 en Setteo zijn een samenwerking overeengekomen. Het is de eerste padel-atleet die door Setteo gesponsord wordt. Tapia zal voor de komende drie jaren het gezicht zijn van Setteo tijdens verschillende evenementen. Het bijzondere is dat Tapia (geboren in 1999) vorig jaar nog speelde op het WK jeugd in Malaga, uitkomend voor Argentinië. Tapia speelt nu de WPT samen met Marcelo Jardim (1973), reeds >20 jaar padelprof, en zij bereikten samen op het eerste WPT toernooi van 2018 direct de kwartfinale.

Over Setteo

Setteo (opgericht in 2014) is het eerste racketsport platform, met als doel de 650 miljoen racketsporters in de wereld te verbinden. Het is een compleet management en communicatie platform voor sportbonden, clubs en spelers. Setteo biedt haar diensten reeds aan 135.000 gebruikers, 600 clubs en meer dan 30 nationale en internationale sportbonden, waaronder de FIP en de NPB.

Naast de FIP en de NPB werken o.a. de Britse, de Belgische, de Oostenrijkse en de Verenigde Arabische Emiraten padel federatie met Setteo. Daarnaast zijn er ook organisaties als Padelcat (Spanje, 16.000 spelers) en de USPTA (USA, 17.000 gebruikers) bekend met Setteo.

NPB & Setteo

De NPB gebruikt Setteo als leden-administratie systeem, voor organisatie van toernooien en de competitie en voor de officiële ranking. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de NPB, clubs of spelers. Via Setteo kunnen spelers partners vinden, banen reserveren of voor toernooien inschrijven. De NPB is zich overigens bewust van sommige ongemakken van Setteo. Het lijkt niet altijd eenvoudig om een licentie aan te vragen of bijvoorbeeld het schema te vinden van een toernooi. Hier wordt hard aan gewerkt. We vragen zowel clubs als spelers om geduld, zowel onze gezamenlijke sport als het platform is enorm in ontwikkeling. Ook als je bijvoorbeeld iets besteld op internet, een programma wil terugkijken via RTL gemist, een ticket boekt of Netflix kijkt, heb je een account nodig. Vaak is dat eenvoudig, soms net iets anders. Maar lees hieronder verder wat de toekomst ons brengt. Wij geloven in méér gebruiksgemak.

Toekomst met blockchain

De app is het belangrijkste speerpunt van Setteo. Eind mei 2018 wordt de nieuwe spelers-app gelanceerd, die continu ge-update wordt. Men verwacht in september 2018 de back-end te vernieuwen op basis van de nieuwste technologieën, waaronder blockchain.

Op de volgende pagina wordt een en ander toegelicht door Setteo zelf en vind je onder meer de roadmap van Setteo en haar oprichters en medewerkers:

https://setteo.io/ 

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Padel ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.