Hoe bewegen we elkaar

Padel staat voor bewegen, gezondheid en het aanmaken van dopamine. De Nederlandse Padelbond gelooft dat padel tot de meest beoefende sporten in Nederland gaat behoren. Hoe bewegen we elkaar om dit ambitieuze doel samen te bereiken? De NPB is geen traditionele ‘top-down’ sportbond die de regels bepaalt, maar de NPB wil inspireren en betrokkenheid creëren.

De padel-community groeit

De NPB wil inspireren. Door de verantwoordelijkheid bij de spelers of clubs zelf te leggen, ontstaat een sociale padel-community. Een community met een prettige cultuur, die je zelf mede kunt creëren. Je kunt zelf initiatief nemen om zaken op te lossen, die beter kunnen. Zo helpen we elkaar verder. In een eerder artikel schreven we al dat padel samen gespeeld wordt.

De NPB wil betrokkenheid creëren door mensen te motiveren om zich aan te sluiten bij de padel- community. Gewoon omdat je er zelf voor kiest en niet omdat het verplicht is. Padel is fun, sociaal, integer en kent een enorme leercurve. Is het herkenbaar dat je bijna na elke training of wedstrijd het gevoel hebt dat je wéér vooruit bent gegaan? Dát wil de NPB ook, stapsgewijs vooruitgaan, met jou.

Zelfsturing en zelfontplooiing

De verschillende onderdelen van de NPB zijn allemaal zelfsturend, zoals de competitie- en toernooien-commissie, de regiopromoters, de technische commissie of het bondsbureau. Er is veel vrijheid voor zelfontplooiing, binnen de kaders van een sportbond.

De NPB is nog relatief klein en kan daardoor flexibel en snel schakelen. Toch kiezen we ervoor om voor deze langzamere weg tot groei te kiezen. Met spierballentaal (en geld) kunnen we misschien wel snel groeien, maar met mensen die er zelf voor kiezen om dezelfde richting op te gaan, creëren we een hoge mate van betrokkenheid. We staan dan samen voor padel, als unieke racketsport met eigen identiteit en cultuur.

Een padelspeler kiest er zelf voor om lid te worden van de NPB. Je hebt wel een (verplichte) licentie nodig om bijvoorbeeld mee te doen aan het toernooien-circuit. Daarmee zet je een stap naar een groter geheel: één grote padel-community, die de sport verder brengt. Alleen met grote aantallen komen we verder, is padel aantrekkelijker voor sponsoren, is er meer ruimte voor professionaliseren.

Betrokken bij fun

Betrokken mensen bereiken samen meer. Natuurlijk zijn er mensen die liever wel de lusten hebben, maar niet de lasten. Om bijvoorbeeld een leuke competitie te spelen, heb je clubs en tegenstanders nodig. Die ook de scores invullen, zodat de stand altijd up-to-date is. Dat klinkt misschien logisch, maar wordt nog wel eens ‘vergeten’. Onze competitie-coördinatoren zijn liever druk met innovatie en de kwaliteit verhogen, dan met mensen bellen om de stand in te vullen. De verantwoordelijkheid om dit te doen ligt bij de spelers cq captains. Met een simpele captains app-groep help je elkaar al vooruit. Niet alleen maar wijzen naar een ander, maar elkaar motiveren. Daar geloven wij in. Daar staan wij voor.

Waarom kom jij naar de padelbaan?

Waarom kom jij in beweging, waarom kom jij naar de padelbaan? Ieder heeft zo zijn eigen motivatie. Respect voor elkaar staat voorop. De NPB wil graag de stip op de horizon zetten, waar gaat de padel community naar toe, hoe ontwikkelt de sport verder. Daarbij hebben we jou nodig. We horen graag wat jij zelf wilt verbeteren (of verbeterd wilt zien). Heb je tips, verbeterpunten, ken je een mogelijke sponsor of zoek je hulp bij een padel-initiatief? Laat het ons weten!
Veel plezier gewenst op de padelbaan,

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Padel ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.