Officiële WK kwalificaties in Nederland

De Nederlandse Padelbond heeft van de Internationale Padel Federatie (FIP), net als in 2016, de opdracht gekregen om de officiële WK kwalificaties in Nederland te organiseren. Het is een eer om dit te verzorgen voor de padelsport.

Locatie

De kwalificaties vinden plaats van 5-8 juli 2018 op de banen van TV Keltenwoud te Bennekom. Naar verwachting spelen zowel het nationale heren- als het nationale damesteam in hetzelfde weekend op dezelfde locatie.

TV Keltenwoud beschikt over een uitstekende locatie met drie outdoor banen. De club heeft o.a. ervaring opgedaan met de organisatie van het finaleweekend van de voorjaarscompetitie 2017.

Evenementen helpen de sport

De NPB vertegenwoordigt met succes padel in Nederland. Na het geslaagde EK in eigen land (december 2015) en de WK kwalificaties in 2016 blijft de NPB actief een rol spelen in internationale evenementen, met als doel het promoten van de sport.

Norberto Nesi, voorzitter NPB: “Padel staat voor plezier en opwinding. Internationale evenementen trekken publiek en aandacht. Dat helpt ons aan nieuwe spelers, clubs en sponsoren. Dat zagen we ook bij eerdere evenementen. We willen een optimaal klimaat creëren voor verdere ontwikkeling van de sport.”

Daniel Patti, voorzitter FIP, over deze beslissing: “De FIP kiest voor de NPB vanwege haar goede faciliteiten en betrouwbare organisatorische capaciteiten. Dit blijkt uit eerdere events, daarnaast is de NPB zeer betrokken bij ons instituut, de FIP”.

WK Paraguay

Het officiële WK vindt plaats in Paraguay van 29 oktober tot 4 november 2018. Het wordt sinds 1992 elke twee jaar georganiseerd. Nederland heeft in 2014 voor het eerst in de geschiedenis deelgenomen aan het WK en speelde o.a. tegen Spanje, Brazilië en USA. In 2016 bleven beide teams steken in de kwalificaties.

Meer details over de poules en tegenstanders volgt binnenkort via deze website.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Padel ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.